Xplora Innovatielab

Interactieve afbeeldingen maken met ThingLink

Met ThingLink maak je een afbeelding of video interactief door ‘hotspots’ met tekst, links, audio en video toe te voegen. De afbeelding wordt een raamwerk dat informatie verbindt.

ThingLink mogelijkheden

Met ThingLink kun je online materiaal dus bundelen en delen. Het is begonnen als desktoptoepassing, maar er is nu ook een app voor smartphone en tablet.

De code van een ThingLink afbeelding kan ge-embed worden in een website.

ThingLink is gratis voor docenten en studenten. De betaalde variant biedt extra functies, zoals het uploaden van eigen icoontjes.

ThingLink for video is een aparte toepassing die hetzelfde doet voor video’s. Je kunt een YouTube filmpje laden en waar en wanneer je maar wilt externe bronnen toevoegen.

Didactische toepassingen

  • Het analyseren van kunstwerken; data toevoegen aan een infographic, tijdlijn of landkaart; audio toevoegen aan een afbeelding van instrumenten in een orkest; uitleg geven bij een afbeelding van het menselijk lichaam of het rechtssysteem; enzovoorts.
  • Bied naast korte informatie bijvoorbeeld ook links naar een presentatie op SlideShare, uitgebreide, verdiepende theorie, online oefenmaterialen, quizzen.
  • Het aanbieden van lesstof in meerdere vormen (tekst, video, audio) stimuleert verschillende hersengebieden bij de student en versterkt zo het leereffect.
  • Laat studenten bestaande kennis over een nieuwe lesonderwerp in kaart brengen door ze zelf online informatie toe te laten voegen. Dat kan ook aan de hand van een met Wordle gemaakte woordenwolk.
  • Laat studenten een ThingLink afbeelding gebruiken als startpunt voor een digitaal portfolio.

Handleiding ThingLink

Laatst bijgewerkt op 7 augustus 2017.