Xplora Innovatielab

Digitale tools voor jouw onderwijs – welke zou jij kiezen?

16 januari 2018

In december introduceerden enthousiaste docenten vijftien online tools. Dat deden ze in de vorm van een pitch op video en een gesprek met collega’s in het Xplora Innovatielab.

De gebruikersraad onderwijsapplicaties wil met gebruikers en belangstellenden ontdekken voor welke tools de meeste animo is. De bijeenkomst was de eerste stap in het proces om te kijken wat er breder ingezet kan worden.

Pitches

Je kunt nu alle pitches terugzien in onderstaande afspeellijsten:

 • Peerfeedback
  Padlet, VLC BlueBird, BB Self & Peerfeedback, FeedbackFruits, BB Discussionboard
 • Lesgeven op afstand
  Skype for Business
 • Contentcreatie
  GoAnimate, Articulate 360, Knowingo
 • eLearning
  Talenpracticum, Hogeschooltaal, Rosetta Stone, Lynda, I Hate Statistics, ALEKS

Online prikbord voor reacties

Iedereen kan zelf aangeven wat hij of zij van een tool vindt. Op deze Padlet-wall kun je  reacties toevoegen of een ranking.

Een Padlet-account is daarvoor niet per se nodig. Maar zet dan je naam erbij als je commentaar toevoegt. Dat is handig voor een eventuele terugkoppeling.

Gemaakt met Padlet

Hoe gaat het verder?

Academiedirecties ontvangen deze maand een interessepeiling voor de tools. De uitkomsten van de peiling zijn de basis voor het onderzoeken van een bredere aanschaf.

Wat kun jij doen? Reageer op de Padlet-wall, deel dit nieuwsbericht met collega’s en bespreek de mogelijke wensen. En kaart het aan bij je directie: de interessepeiling is een belangrijke schakel voor wat uiteindelijk gerealiseerd kan worden.

Laatst bijgewerkt op 17 januari 2018.